Mijn streven in mijn werk met ondernemingsraden, HR-managers en bestuurders? Energie krijgen. Meer vertrouwen in je nieuwe rol als OR lid. Onderdeel zijn van een levendig team. De OR als inclusieve verzamelplek, om te kunnen luisteren naar andere standpunten en daar wijzer van te worden. Vrij denken en onomwonden spreken. Creativiteit. Overleg dat iets oplevert. Bijtanken!

 

Wat ik voor jullie kan betekenen:

  • Vliegende-startsessies. Zo begint je nieuwe OR met frisse energie. Natuurlijk is er aandacht voor de belangrijkste rechten en plichten, het mandaat van de OR. Op zo’n manier dat iedereen beseft hoe bijzonder de OR is. Veel aandacht geef ik aan de rolwisseling. Medewerker wordt OR lid, directeur wordt WOR-bestuurder. De hiërarchie verdwijnt. En dat is op zijn zachtst gezegd wennen. Je krijgt meer zin, energie en vertrouwen in je nieuwe rol.
  • Teamontwikkeling. Als jullie al een tijdje op weg zijn en eens in de spiegel willen kijken: Zijn we bezig met dat wat we onszelf beloofd hadden? En hoe ervaren we onze samenwerking? Hierin maak ik soms gebruik van de cirkeldialoog. Ontwikkelen van ondernemingsraden is teamontwikkeling.
  • Hulp bij besluitvorming. Ik leer jullie te luisteren naar afwijkende meningen en naar de minderheid van het team. Hoe kunnen jullie dit geluid integreren in het besluit dat jullie nemen of het advies dat jullie geven?
  • Offline en online coaching. Je bent bijvoorbeeld bestuurder of HR-manager en hebt vragen over de samenwerking met je ondernemingsraad. Of jullie zijn dagelijks bestuur van een ondernemingsraad en willen verder groeien in jullie rol. Ik werk online onder andere met Zoom, Teams of Skype.
  • Meelezen en -schrijven bij adviestrajecten.
  • Kennis toevoegen over organisatieontwikkeling. Hoe werken organisaties? Van Mintzberg tot Laloux.
  • Snel even sparren over jouw vraag rond medezeggenschap, organisatieontwikkeling of het ontwerpen van bijeenkomsten. Doen we eenvoudig via telefoon of mail.

Weten of je bij mij wilt bijtanken?

Vrijblijvend gesprek