Deze site is gemaakt met beelden van Amsterdam Nieuw-West door fotograaf Martin Dijkstra. Webbouwers Jelle Buurman en Fenna Schijf hielpen mij met de techniek. Ernst van ter Beek ontwierp mijn logo en huisstijl.

Ik ben in 1974 uit de klei van West-Friesland getrokken en in 1993 in de Amsterdamse oven te drogen gelegd. Bij de vrijheid en diversiteit van deze stad voel ik me thuis. Mijn site is ook een ode aan Amsterdam Nieuw-West, waar ik woon.

Mijn moeder zei vroeger vaak: “Het is kiezen of delen Hugo”. Ik raakte dan altijd in de war – en nog. Als ik deel, dan heb ik toch allebei? Ik kies voor delen. Deze instelling neem ik mee in mijn werk als trainer, coach en procesbegeleider. Ik doe moeite om de andere kant onder ogen te zien, probeer zo zaken te combineren om tot iets nieuws te komen.

Ik heb zelf een honger naar uiteenlopende zaken. Hou van de stad en de natuur. Van snoeiharde metal en stille meditatie. Van alleen en samen. Mensen vinden mij rustig, enthousiast en aan de gevoelige kant.

Voor inspiratie trek ik de natuur in en lees ik. Mijn boeken, ik haal ze bij De Nieuwe Boekhandel op de Bos en Lommerweg, gestart door de vrouw die mij Amsterdam liet proeven.

Wat rollen: zoon, vader, echtgenoot, zzp-er, trainer, coach, buurtbewoner, gitarist, sporter, nachtvlinder, ochtendvogel. Mens.

Ik heb honderden trainingen gegeven, aan profit en non-profit organisaties, overheid en bedrijfsleven. Ik werk (-te) o.a. met: Loof training en advies, Merlijn groep, vereniging de Zonnebloem, stadsomroep at5, UWV, Rabobank, theater de Vest, UMC Amsterdam, PVH fashion, CTSN beveiliging.

In mijn ideale training, gesprek of sessie wordt er gezegd wat er gezegd moet worden. Is er aandacht voor aandacht. Komen lastige situaties of complexe vraagstukken in nieuw licht. Hebben mensen er weer zin in.

Maar ja, een training is vaak niet ideaal. Ik ben ook maar een mens :-).

Ik werk met technieken uit Deep Democracy, het werk van Carl Jung (de MBTI), Mindfulness, John Milton, Brein Centraal Leren. Liefst werk ik live, maar soms is online zeker effectief. Ik werk ook via Zoom of Teams of wat je wilt.